Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Jak wykorzystać grzyby i owoce leśne w przepisach wegańskich i wegetariańskich?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Jak wykorzystać grzyby i owoce leśne w przepisach wegańskich i wegetariańskich?

Grzyby i owoce leśne to bogactwo smaków i wartości odżywczych, które wzbogacają kuchnię wegańską oraz wegetariańską. Dzięki nim można cieszyć się unikalnymi doznaniami kulinarnymi. W artykule przedstawimy sposoby wykorzystania tych składników w przepisach oraz dostępne produkty. Zajmiemy się również

Catering na okoliczności rodzinne
Gastronomia, artykuły spożywcze

Catering na okoliczności rodzinne

Dawniej mianem cateringu określano przygotowywanie i serwowanie posiłków załodze samolotu oraz jego pasażerom podczas lotu. Dzisiaj termin ten jest znacznie szerszy. Współcześnie cateringiem nazywamy usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków klientom. Pomimo tego, że termin „cater